Capa 894

Organitzar un torneig de La Fallera Calavera

Des de fa uns mesos, cada vegada més gent s’anima a organitzar tornejos i campionats de La Fallera Calavera. La iniciativa pot vindre de qualsevol associació, entitat, casal faller, comerç, etc… i hi ha diverses maneres d’organitzar-lo. Normalment, el torneig s’estructura en tres rondes, on els participants s’agrupen en partides de 3 o 4 jugadors i van acumulant punts. Els guanyadors de cada partida reben 7 punts, per exemple, i després s’atorga 1 punt per ingredient als altres participants. Els jugadors amb més punts al final d’estes rondes passen a una final eliminatòria, és a dir, on ja no hi ha punts en joc, sinó un únic guanyador. Per fer-ho més emocionant, es pot incoporar l’expansió del joc a esta ronda final o a tot el torneig. L’expansió està recomanada per a jugadors experts. La durada dels tornejos acostuma a ser de dos hores i mitja.

Altres recomanacions:

  • Abans d’organitzar el torneig, cal definir un o dos jutges que resoldran jugades conflictives. Esta persona ha de llegir-se prèviament els dubtes més habituals o descarregar-se i imprimir este document.
  • Evitar les partides a 5 jugadors perquè es poden allargar més.
  • Normalment s’apunten grups d’amics i coneguts. En la mesura del possible, cal separar en grups diferents els amics per tal que no s’ajuden entre ells. El joc de La Fallera Calavera mai hauria de ser cooperatiu.
  • Es pot optar per donar un premi al guanyador o sortejar-lo entre tots els participants. També es poden combinar les dos opcions si hi ha dos premis.

Organitzar un torneig d’Alakazum!

Alakazum! té una mecànica lleugerament més complexa que La Fallera Calavera, per la qual cosa recomanem que els assistents al torneig ja sàpien jugar al joc o siguen jugadors habituals de jocs de taula. Es pot també organitzar una sessió prèvia a mode de tutorial per a ensenyar a jugar a qui desconeix les regles d’Alakazum!

El torneig es pot organitzar en tres rondes. El jugador guanyador de cada ronda obté 15 punts. Els altres jugadors obtenen tants punts com el màxim de punts de cultura acumulats d’un mateix color. Per exemple, si un jugador no ha guanyat però ha aconseguit acumular 7 punts de cultura valenciana (estrelles taronges o multicolors), obté 7 punts.

Els jugadors que més punts han obtingut després de dos rondes passen a una partida final eliminatòria o a dos partides finals si hi ha molts participants. En cas d’empat, es pot valorar positivament el jugador que més diversitat d’estratègies haja utilitzat; és a dir, si un jugador ha guanyat apostant sempre per un mateix territori (sempre cultura gallega, per exemple), serà “penalitzat” davant del jugador que cada vegada haja apostat per un territori diferent.

La durada dels tornejos és variable. Les partides d’Alakazum! duren aproximadament 10 minuts per jugador. És a dir, una partida de dos jugadors dura 20 minuts i una de 5, 50. El més recomanable per tal que el torneig no s’allargue en excés és fer partides de 3 jugadors.

Altres recomanacions són:

  • Abans d’organitzar el torneig, cal definir un o dos jutges que resoldran jugades conflictives. Esta persona ha de llegir-se prèviament els dubtes més habituals o imprimir-se’ls.
  • Evitar les partides a 5 jugadors perquè es poden allargar més.
  • Normalment s’apunten grups d’amics i coneguts. En la mesura del possible, cal separar en grups diferents els amics per tal que no s’ajuden entre ells. El joc d’Alakazum! mai hauria de ser cooperatiu.

Es pot optar per donar un premi al guanyador o sortejar-lo entre tots els participants. També es poden combinar les dos opcions si hi ha dos premis.

Suport de Zombi Paella

Tot el pes dels tornejos recau sobre els organitzadors, però des de Zombi Paella podem col·laborar de dos maneres: fent difusió de l’esdeveniment a les notres xarxes i aportant cartes extraordinàries que no estan a la venda com a premi per als participants. Per comptar amb el nostre suport heu de complir els requisits següents:

  • Ser algun tipus d’organització, associació, botiga, lliberia, etc.
  • Intentem que als organitzadors del torneig no se’ls relacione amb alguna marca política determinada, ja que no volem que s’associe els nostres jocs amb cap partit polític. En eixe sentit, no regalem cartes extraordinàries als tornejos que organitzen formacions polítiques.
  • El torneig ha de ser obert al públic general, és a dir, que tot el món es puga apuntar.
  • Es pot cobrar una quota simbòlica per participar en el torneig, però no col·laborem amb esdeveniments que cobren quotes d’inscripció abusives.

Difusió

Per garantir major difusió del torneig, recomanem crear un cartell i un esdeveniment de Facebook i afegir La Fallera Calavera i/o Zombi Paella com a co-amfitriona de l’esdeveniment. En eixe cas, el torneig apareixerà també a les nostres pàgines de seguidors, on tenim més de 20.000 fans.

Escriviu-nos a info@zombipaella.com per aclarir tots els dubtes i comptar amb la nostra col·laboració.