Tim Burton

Tim Burton dirigirà una pel·lícula de La Fallera Calavera

Després de protagonitzar un joc de cartes, una novel·la i una obra de teatre, la zombi valenciana més cèlebre saltarà al cinema en 2023. I ho farà de la mà del famós cineasta nord-americà Tim Burton, director de “La núvia cadàver” i “Beetlejuice”. El realitzador californià ha tancat un acord amb el creador del joc, Enric Aguilar, per dur a la gran pantalla un film d’animació “molt fidel”, segons l’autor, a l’esperit original del joc.

El llargmetratge serà una obra d’animació amb la tècnica stop-motion, és a dir, fotografia a fotografia, que combinarà atmosfera tètrica i humor. En la versió americana, el film comptarà amb les veus d’Helena Bonham Carter com a Fallera Calavera i Johnny Depp en el paper de Jaume I. Al nostre territori, la pel·lícula arribarà en valencià gràcies al doblatge de Carolina Ferre com a Fallera Calavera, Eugeni Alemany com a Jaume I i la col·laboració especial de Xavi Castillo en el paper d’Alcaldessa Perpètua.

La producció ha sigut possible després de mesos de dures negociacions. Enric Aguilar ha aclarit que han hagut de fer algunes concessions als productors de Hollywood, com canviar els ingredients de la paella: “Burton em va explicar que als EUA la paella es percep com una menjar mexicà i que volien vendre la pel·lícula com un concepte similar a Coco, de Pixar. Per això la paella en el llargmetratge és molt picant, porta xoriç i arròs basmati. A més, s’ha canviat l’aigua de València per la sangria. Estic segur que els fans podran entendre estes xicotetes concessions”. El film, que en anglés es dirà “The Deadly Paella” (“La paella mortal”) s’estrenarà el 29 de febrer de 2023 i té un pressupost de 80 milions de dòlars.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *