Com funcionen les cartes especials que se situen als mostradors?

Les cartes especials que se situen als mostradors (Lluna de València, el Butoni, muralla de Morella, falla descomunal) no es col·loquen als mostradors automàticament, com els tresors. Depenen de la decisió del jugador. Per tant, un jugador pot dedicar el seu torn (una acció) a utilitzar una d’estes cartes. Per exemple, un torn pot comportar “baixar” la falla descomunal al teu mostrador; un altre torn es pot usar per col·locar el Butoni al mostrador d’un altre participant. No es pot baixar una muralla de Morella o una falla descomunal quan t’ataca un altre jugador en mig de la batalla, ja que sempre has d’utilitzar estes cartes en el teu propi torn.

Visualment, és recomanable situar estes cartes davant dels teus tresors i en posició horitzontal, ja que funcionen com una espècie de barrera.

Si un jugador utilitza la nit de la cremà eliminarà totes estes cartes especials si estan als mostradors.

12 Opinions sobre "Com funcionen les cartes especials que se situen als mostradors?"

 1. En una batalla, les cartes especials s´han de presentar destapades (excepte l’espill lluent) o cap avall?

  Hi ha un nombre màxim de cates especials que es poden utilitzar en una misma batalla?
  I si s’utilitza una paella protectora, tan sols anula una de les cartes especials? Per exemple, si es presenten un masclet i un aigua de valencia en una batalla, la paella protectora tan sols anularia una de elles.

  1. Les cartes especials adjuntes a una carta de batalla es presenten cara avall, ja que la pròpia carta així ho indica.

   Les cartes especials que s’utilitzen en moments concrets (com en una batalla) no consumixen una acció o torn. Per tant, pots acumular totes les que vulgues excepte si la carta posa el contrari. Per exemple, només es pot utilitzar una Aigua de València per jugador i batalla perquè ho indica la pròpia carta.

   Una paella protectora només anul·la una carta especial.

 2. Les cartes especials adjuntes a una carta de batalla es presenten cara avall, ja que la pròpia carta així ho indica.

  Les cartes especials que s’utilitzen en moments concrets (com en una batalla) no consumixen una acció o torn. Per tant, pots acumular totes les que vulgues excepte si la carta posa el contrari. Per exemple, només es pot utilitzar una Aigua de València per jugador i batalla perquè ho indica la pròpia carta.

  Una paella protectora només anul·la una carta especial.

 3. Les cartes especials duren un torn posades al mostrador ? o bé si reben un atac ? és a dir la muralla protectora pot ser sobre la taula durant tota la partida ?

  1. Hola, duren fins que es descarten per algun efecte d’una altra carta. En efecte, la muralla de Morella pot estar en el mostrador tota la partida si ningú aconseguix descartar-la.

 4. Hola. Pot haver a la mateixa vegada en un mateix mostrador una Falla descomunal i una Muralla de Morella? Si la resposta és sí, quina es descartaria primera en cas de perdre una batalla? Gràcies.

  1. Sí, es pot. I l’atacant decidix quina de les dos cartes vol destruir amb la batalla que està convocant.

 5. Si tincs la ofrena, i el altre jugador té la Muralla de Morella pots usar la ofrena?

  1. Sí que pots usar l’ofrena. La Muralla de Morella protegeix els tresors propis d’un jugador dels atacs dels rivals, però no diu res de que un rival puga regalar-li tresors.

 6. Hola. Si tinc la falla descomunal, que és nivell 4, poden utilitzar la batalla d’Almansa que és nivell 3?

  1. No, no poden. Els efectes es contradiuen ja que la batalla d’Almansa implica utilitzar una carta de batalla. En este cas s’aplica la carta especial de major nivell, és a dir, la falla descomunal.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *