Benicarló planta la primera falla basada en La Fallera Calavera

El Guerrer de Moixent de la falla El Campanar de Benicarló
El Guerrer de Moixent de la falla El Campanar de Benicarló

La zombi més valenciana disposarà per primera vegada d’una falla inspirada en les seues aventures. La falla El Campanar de Benicarló ha decidit que tot el seu monument infantil gire al voltant del joc de cartes valencià La Fallera Calavera.

Més de 20 personatges i objectes directament sorgits de la baralla formaran un conjunt fidelment inspirat en la carta Falla descomunal, ben coneguda pels jugadors de La Fallera Calavera. El monument, que tindrà una alçada aproximada de 2 metres i mig, corre a càrrec de l’artista benicarlando Daniel Ballester. Amb 25 anys d’experiència, Ballester va ser precisament qui va proposar construir una falla de La Fallera Calavera, en observar membres de la comissió divertint-se amb el joc de zombis valencians. La falla El Campanar va respondre positivament al suggeriment. “Ens agrada ser innovadors”, asseguren des de la comissió, ja que el monument serà fidel a l’estètica de La Fallera Calavera i, per tant, apostarà majoritàriament pel blanc i el negre, una gama cromàtica poc habitual en falles infantils.

Daniel Ballester utilitzarà el modelat a mà a partir de suro i estructures internes de fusta i buscarà que el resultat siga el més paregut possible a la il·lustració de la carta Falla descomunal. Així, els visitants del monument podran trobar personatges com la Delicà de Gandia, la Dama d’Elx, les monleonetes o el capità Moro, però en versió zombi. I tot això damunt d’una gran paella, element vertebrador del joc de cartes en què s’inspira. Des de la comissió asseguren que el monument, que es plantarà el 12 de març, disposarà d’un innovador sistema de codis QR que permetrà als visitants interactuar amb el mòbil per aprofundir en la història de La Fallera Calavera.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *