Llibre de La Fallera Calavera. Versió teatral.

Arriba un nou llibre de La Fallera Calavera

Després de l’èxit del primer llibre de la Fallera Calavera, amb catorze edicions, arriba ara una nova trama en versió teatral, publicada també per Sembra Llibres. Escrita a quatre mans entre el dramaturg Eduard Costa i el creador del joc, Enric Aguilar, ens torna a submergir en l’univers zombi valencià. En esta versió apareixeran personatges com Tombatossals, Jaume I, el capità moro d’Alcoi, Dj Ximo, Monleon i les Monleonetes. Una història absolutament delirant i plena de sarcasme, il·lustrada també per Esther Méndez, que amplia el fabulós imaginari d’un joc de cartes que ja és tot un fenomen.

L’obra de teatre es va estrenar fa un any al teatre Mónaco d’Onda i s’ha representat en nombrosos municipis com ara València, Castelló, Dénia o Sagunt. L’espectacle respecta l’esperit i to original del joc, amb estètica gòtica, humor molt valencià i constants referències a les festes i el folklore autòcton. La companyia Floc Teatre és l’encarregada de la representació, que continua als escenaris enguany i el repartiment està format per Pau Blanco, Míryam Garcés, Mila Fernández, Jano de Miguel i Amadeo Llach.

Sinopsi

Nit de Tots Sants de l’any 2070. A contrallum, una ombra camina entre les tombes del cementeri de València. Va buscant una làpida de la fallera de la cort d’honor que va morir en una mascletà sense que se li fera justícia… fins ara: la ja mítica Fallera Calavera ha tornat per a venjar-se. I no estarà sola. Seguint els consells de l’oracle de la Dama d’Elx, comptarà amb la inestimable ajuda de la reina de les festes de Castelló i la bellea del foc d’Alacant, reencarnades en zombis. Les tres s’uniran per una causa comuna: combatre el poder autoritari que s’ha instal·lat a Benidorm i que pretén acabar amb les festes populars.

 

Llibre de La Fallera Calavera, versió teatral.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *