Arriba la Falleripèdia, l’enciclopèdia de La Fallera Calavera

Zombi Paella, l’editorial responsable dels jocs de La Fallera Calavera, acaba de publicar la Falleripèdia, l’enciclopèdia de La Fallera Calavera (www.falleripedia.com), un web divulgatiu en valencià amb què els usuaris poden descobrir tot el folklore, història i cultura que hi ha al darrere de cada carta de La Fallera Calavera. Per mitjà d’un senzill buscador, a través d’un dispositiu mòbil o ordinador, s’hi pot trobar informació, vídeos, locucions o fotos sobre elements tan icònics com la Dama d’Elx, la Moma, la paella o les falles.

El web també inclou una completa secció de bibliografia per a saber-ne més i, finalment, dubtes i consells del creador del joc sobre cada carta. En total hi ha 57 articles, un per cada element del joc bàsic de La Fallera Calavera. Els usuaris poden fer un recorregut complet pel patrimoni cultural i etnològic valencià d’una manera desenfadada mentre juguen una partida, ja que poden buscar la informació a l’instant des del telèfon mòbil. A més, podran resoldre dubtes del joc amb urgència si tenen una disputa amb un rival. El web també està destinat a l’àmbit educatiu i pedagògic, ja que l’alt contingut didàctic de la Falleripèdia es complementa perfectament amb el joc i llibre de La Fallera Calavera, ja presents en moltes aules d’educació secundària.

La Falleripèdia ha comptat amb la col·laboració de L’ETNO – Museu Valencià d’Etnologia, i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València pel que fa a la documentació sobre cultura popular. Altres institucions, com la Biblioteca Valenciana o el Museu de Belles Arts de Xàtiva, han cedit imatges. El fons de la web es completa amb cessions de particulars i material ja disponible a Internet, però ara recopilat i classificat en esta web.

2 Opinions sobre "Arriba la Falleripèdia, l’enciclopèdia de La Fallera Calavera"

  1. Hola, m’agradaria saber per qué venen algunes cartes amb un segell on fique carta del mecenes, que vol dir? Valen per alguna cosa especial?

    1. Hola Estela, estes cartes van ser triades i afegides per la gent durant les 2 campanyes de micromecenatge que van servir per a finançar La Fallera Calavera i La Fallera Calavera 2 en 2014 i 2015. Per això són “les cartes del mecenes”, però es juguen igual que la resta.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *