
Alakazum!, un joc sobre bruixes i tradicions, arriba el 3 d’agost
El nou joc de cartes del creador de La Fallera Calavera, Alakazum!, arriba el 3 d’agost. Es tracta d’una proposta plurilingüe en què cinc bruixes -una valenciana, una catalana, una gallega, una basca i una andalusa- plantaran cara a la globalització cultural enfrontant les seues pròpies tradicions amb el folklore dels Estats Units. La proposta, que es podrà jugar en valencià, castellà, basc o gallec comptarà finalment amb 104 cartes, 1 dau, 10 pergamins màgics i 4 manuals d’instruccions, un per idioma.Una de les singularitats d’Alakazum! és el seu caràcter plurilingüe: trien la llengua que trien per jugar, els participants es trobaran amb frases i noms en tots els idiomes i això en cap cas serà un problema per gaudir de l’experiència.
En el joc apareixeran diversos enemics finals, representant tradicions “invasores” com ara el Black Friday, el Fast Food o Halloween. L’objectiu dels jugadors serà acumular personatges d’un mateix color, és a dir, d’una de les cinc cultures del joc. També caldrà augmentar el nivell d’eixos personatges per fer-los més forts. Quan hagen acumulat suficient poder el jugador podrà conjurar el sortilegi Alakazum, que li permetrà derrotar una de les tradicions nord-americanes i guanyar així la partida. Segons Enric Aguilar, l’autor del joc, Alakazum! ofereix estratègia, imprevisibilitat i interacció entre jugadors. En definitiva, els mateixos ingredients que han fet famosa La Fallera Calavera, tot i que segons el propi autor, l’experiència serà “més ordenada i menys caòtica” en esta ocasió.
Alakazum! compta amb una forta personalitat estètica. Les il·lustracions tornen a anar a càrrec d’Esther Méndez, la il·lustradora que ja va dibuixar els zombis de La Fallera Calavera. En esta ocasió, l’artista ha optat per dibuixos a llapis que mantenen un cert to gòtic, però incorporen més colors que en el joc anterior. L’apartat estètic el complementa el també il·lustrador Víctor Medina, que s’ha encarregat del disseny gràfic, creant icones molt singulars, els reversos de les cartes o el propi logotip del joc.