Chirigota

Alakazum! – Els personatges andalusos tenen sorpresa

 

Si en alguna cosa destaquen els personatges andalusos és en la seua imprevisibilitat. La majoria d’ells tenen un dau com a punt de combat en nivells alts. Opta per estos personatges si t’agrada el risc i l’aleatorietat. És cert que no ofereixen massa garanties, però si tens sort obtindràs punts de combat elevats! A més, l’avantatge dels personatges que tenen un dau és que no només pots reforçar els punts de combat amb pocions de combat. També por fer-ho amb pocions de dau! Per exemple, si un personatge andalús té un dau i treu un 3 com a punts de combat, podràs sumar-li 5 punts amb una poció de dau+5!

Recorda també que la chirigota és sociable i et permetrà sumar els seus punts aleatoris a un altre personatge, mentre que Roció, gran bruja andaluza és molt màgica, com totes les grans bruixes.

Quins són els personatges andalusos i quines frases tenen?

  • Penitente – “Está más tieso que el portero de un futbolín”. Comparativa graciosa per indicar que algú està molt rígid. El “penitente” és com es coneix en algunes parts d’Andalusia als natzarens de les processons de Setmana Santa.
  • Cascamorras –  “Siempre acaba comíomierda“. L’expressió “comíomierda” (menjat de merda) s’utilitza per indicar que una cosa està molt bruta. D’altra banda, Cascamorras és una celebració a la ciutat andalusa de Baza (Granada). Allà un ciutadà vestit de colors intenta fer una carrera per tot el poble sense embrutar-se, però milers de persones l’esperen amb pintura negra per impedir-ho.
  • Chirigota – “¡El remate del tomate!” Significa que una cosa no pot estar més ben feta. La chirigota és una formació musical de tipus carnavalesc.
  • Rocío, gran bruja andaluza – “Quien fue a Sevilla, perdió su silla, y quien fue a Jerez, la perdió otra vez” Rima popular sobre la pèrdua de privilegis o possessions quan s’abandonen momentàniament.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *