Kattalin y Basajaun, personajes vascos

Alakazum! – Coneix els personatges bascos

 

Has jugat ja a Alakazum? Si ho has fet, t’hauràs adonat que acumulant uns o altres tipus de personatges la teua estratègia canviarà.

Els personatges bascos destaquen per les seues estadístiques molt altes (el cas oposat dels personatges gallecs). És a dir, tenen sobretot punts de combat molt alts i alguns també tenen punts de cultura elevats. De fetla gran bruixa basca t’aporta 4 estrelles de colp en el nivell A!

Si optes per acumular personatges bascos, la teua estratègia es basarà en el combat. Amb els bascos podràs derrotar fàcilment personatges d’altres territoris gràcies als seus punts de combat elevats. Però a l’hora d’aconseguir personatges bascos del bosc o d’altres jugadors, hauràs d’enfrontar-te igualment a la seua gran força. Per això, si optes per acumular bascos, prioritza tindre pocions a la mà (de combat i de dau). Ves amb compte especialment amb el Basajaun i Kattalin, la gran bruixa basca. Quan apareixen al bosc poden derrotar-te fàcilment si no tens pocions de combat!

Tingues també en compte que els personatges bascos no tenen cap caràcter (no són ni estalviadors, ni sociables, ni molt màgics), excepte Kattalin, la gran bruixa basca, que sí que és molt màgica. Per cert, Kattalin és el personatge amb millors estadístiques d’Alakazum!

Quins són els personatges bascos?

  • Olentzero – “Olentzero buru handia, entendimentuz jantzia.” – La frase significa “Olentzero té un cap gran i molta intel·ligència” i és el principi d’una cançó popular. L’Olentzero és un carboner mitològic que porta els regals el dia de Nadal a les llars basques.
  • Aizkolaria – “Berez behar, aizkolaria edo bertsolaria”  – Un aizkolari és un esportista que practica la talla de troncs amb destral en alguna de les modalitats basques. La frase significa “Per ser aizkolari o bertsolari, cal tenir un do natural”.
  • Basajaun – “Izena badu, bada”. El basajaun és un personatge de la mitologia basca que viu als boscos i les cavernes. La frase fa referència a la mitologia en general. Significa “Si té nom, existeix”.
  • Kattalin, euskal sorgin nagusia – “Sasi guztien gainetik, laino guztien azpitik.” – La frase significa “Per damunt de tots els arbusts i per davall de tots els núvols”. És una espècie de sortilegi que reciten les bruixes basques abans d’eixir volant cap a l’akelarre.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *