
Alakazum! – Com traure profit dels personatges gallecs?
A l’hora de jugar a Alakazum! convé tindre en compte que no totes les cultures o territoris del joc tenen les mateixes característiques jugables. El cas gallec és molt singular. La majoria dels personatges gallecs són de caràcter molt màgic. Això vol dir que la majoria d’ells tenen un punt d’energia màgica que podreu aprofitar per fer sortilegis amb més facilitat. Si aneu acumulant personatges gallecs fins i tot podreu realitzar molts sortilegis de manera gratuïta. És a dir, si teniu tres punts d’energia màgica gràcies a personatges, ja podreu fer una levitació o una màgia del bosc sense necessitat d’utilitzar cap carta de barret. Mereix una menció especial el cas de Maruxa, gran meiga galega, que és doblement molt màgica i té ella sola dos punts d’energia màgica.
L’altra cara de la moneda són les estadístiques baixes d’estos personatges. Tant els punts de combat, com els de cultura o la resistència a la hipnosi són baixos en personatges gallecs. Això vol dir que altres jugadors vos els podran robar amb facilitat i que per conjurar un Alakazum i guanyar la partida necessitareu tindre bastants personatges gallecs i al nivell màxim. Si no, vos serà molt difícil arribar als 8 punts de cultura necessaris per conjurar un Alakazum.
En definitiva, si opteu per acumular personatges gallecs, feu molts sortilegis com ara vidència per saber on està l’enemic final amb menor puntuació, així com entrenaments, màgies del bosc i déjà vú per compensar els pocs punts de cultura que tenen els personatges gallecs.
Quins són els personatges gallecs?
- Moura – “A fermosura cómea a sepultura” La carta fa referència a un personatge femení de la mitologia gallega, seductor però també perillós. La frase significa “La bellesa la menja la sepultura”.
- Santa Compaña – “Tanto morre o papa como o que non ten capa”. La Santa Compaña és, en la mitologia gallega, una processó d’ànimes que adverteix d’una mort pròxima. La frase significa “Mor el papa i qui no té capa” i fa referència a que la mort ens afecta a tots.
- Peregrino – “E ti de quen vés sendo?”. La frase, típica de Galícia, s’utilitza per conéixer a quina família pertany una persona.
- Maruxa, gran meiga galega – “Habelas, hainas, o caso é dar con elas”. Una meiga és una bruixa gallega. La frase és una dita popular per referir-se a les bruixes gallegues i significa “Existeixen, el cas és trobar-les”.