Alakazum! – Com són els personatges valencians?

En el joc Alakazum! cadascuna de les 5 cultures ofereix personatges diferents amb característiques jugables contrastades. Hem vist que els gallecs tenien punts de combat molt baixos, mentre que els bascos oferien el contrari. L’equip valencià té equilibri. Opta pels personatges valencians si vols una estratègia sense massa riscos, ja que les seues estadístiques no són ni molt altes ni molt baixes. El personatge inicial, el senyor pirotècnic, puja un punt de combat en cada nivell, mentre que Vicentica, la gran bruixa valenciana, ofereix les segones millor estadístiques del joc, just després de Kattalin, la líder basca.

D’altra banda, un dels avantatges dels personatges valencians és la sociabilitat. Concretament, el dolçainer és sociable, cosa que et permetrà sumar els seus punts de combat als de qualsevol altre personatge. Una habilitat que et permetrà dependre menys de pocions i atacar o defensar-te més fàcilment en els combats!

Quins són els personatges valencians i quines frases tenen?

  • Senyor Pirotècnic – Al Senyor Pirotècnic se l’esmenta a l’inici cada mascletà. La seua frase és Bufa-li, que té agonia”. S’usa per a indicar la inutilitat d’animar a algú a fer alguna cosa contra la seua voluntat o més enllà de la seua capacitat. 
  • Dolçainer – És qui toca la dolçaina, instrument típic valencià. La frase que l’acompanya és “Si el pare és músic, el fill ballador”. Significa que els fills solen tindre el mateix caràcter i les mateixes inclinacions que els pares.
  • Moro i Cristià – Els Moros i Cristians són festes típiques en les comarques centrals i del sud valencianes. La frase del personatge és “Estic més fart de tu que Mahoma de la cansalada”. S’utilitza per indicar que s’està molt fart d’algú o d’alguna cosa. 
  • Vicentica, gran bruixa valenciana – Una bruixa clarament inspirada en una fallera. L’acompanya l’expressió “Ieee, ta mare quan pixa fa clotet?”. S’utilitza ficar-se amb algú o per enviar-lo a fer punyetes.

Deixa una resposta

La seva adreça de correu electrònic no serà publicada. Required fields are marked *